Kissatalot.info
Kissatalot & kissojen löytöeläinkodit

Oletko myös koirien ystävä? Jos olet, vilkaisehan tänne.

Kuinka pelata vastuullisesti

Uhkapelaaminen voi olla hauskaa ja viihdyttävää toimintaa, mutta on tärkeää pelata vastuullisesti, jotta siitä ei tule ongelmaa. Uhkapelaamiseen kuuluu olennaisena osana jännitys ja riski. Vääränlainen pelaaminen voi muodostua haitalliseksi toiminnaksi. Vääränlainen pelaaminen voi saada sinut sekä läheiset ongelmiin. Tässä artikkelissa tarkastelemme oikeanlaisen pelaamisen tekniikoita. Seuraavassa on muutamia vinkkejä vastuulliseen pelaamiseen:

Aseta budjetti: Aseta itsellesi budjetti ja pidä siitä kiinni ennen kuin aloitat pelaamisen. Pelaamisessa älä ylitä rahamäärää, jonka sinulla on varaa menettää. Oikeanlainen pelibudjetti on yksi avain pelaamisen kontrolloinnissa. Kun on etukäteen asettanut erikseen pelaamiseen käytettävät rahat, voi pelata hyvällä mielellä vain pelaamiseen tarkoitetuilla rahoilla. Oman talouden budjetointi on hyvä keino saada elämä hallintaan. Budjetointiin voi löytää käteviä ja hyödyllisiä työkaluja netistä.

Aseta rajat: Aseta rajat pelaamiseen käyttämällesi ajalle ja panostamillesi rahamäärille. Älä jahtaa tappioita panostamalla enemmän kuin sinulla on varaa. Pelaamisessa panostamisen kontrolloiminen ja panostamisen pitäminen johdonmukaisena on yksi keino, jolla pelaaminen on helpointa pitää hallinnassa. Vältä ehdottomasti tilannetta, jossa alat nostamaan panostusta esimerkiksi tappioiden osuessa kohdalle. Myös pelaamisen käytetty aika kannattaa asettaa tarkkaan. Älä käytä nukkumiseen tarkoitettua aikaa pelaamiseen. Ajanhallinta on tärkeä taito, jonka voi oppia ja jossa voi tulla paremmaksi.

Ymmärrä kertoimet: Ymmärrä pelaamiesi pelien kertoimet, äläkä luota rahapelaamiseen tulonlähteenä. Rahapelaaminen tulee nähdä viihteenä. Älä ajattele rahapelaamisen olevan elinkeinosi tai tuleva elinkeinosi. Jokaisessa pelissä on erilaiset kerroinrakenteet ja pelin rakenne on erilainen. Kannatta aina tutustua oman pelin kertoimiin ja todennäköisyyksiin.
Pidä taukoja: Pidä säännöllisesti taukoja pelaamisesta, jotta et keskity liikaa tai joudu pakkomielteeseen pelaamisen suhteen. Ei kannata pitää liian pitkiä pelisessioita tai käyttää aikaa liian paljon pelaamiseen. Hyvät tauot auttavat jaksamista ja pitävät pelaamisen paremmin hallinnassa ja viihteenä. Pelaamiseen on erilaisia sivuja, joissa voi olla erilaisia työkaluja ajan hallitsemiseksi pelatessa.

Vältä pelaamista huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena: Pelaaminen huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena voi heikentää arvostelukykyäsi ja johtaa vastuuttomaan käyttäytymiseen. On paljon todennäköisempää menettää kontrolli pelaamiseen, kun pelaa huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena. Vältä ehdottomasti tilanteita, joissa pelaat pelejä päihtyneenä. Ilman harkintaa on mahdollista tehdä suuria virheitä elämässä ja harkinnan pettämisellä voi olla kauaskantoisia seurauksia.

Hakeudu tarvittaessa apuun: Jos sinusta tuntuu, että sinulla saattaa olla rahapeliongelma, hae apua tukiryhmältä, terapeutilta tai muulta ammattilaiselta. Suomessa on useita ongelmapelaamiseen liittyviä auttavia tahoja, kuten Peluuri. Ongelmiin kannattaa hakea apua ajoissa. Pelaaminen kannattaa pitää viihtymisenä niin, että siinä säilyy ilo mukana.
Muista, että uhkapelaamisen tulisi olla viihdettä, ei keino ansaita rahaa. Asettamalla rajat ja tiedostamalla riskit voit pelata vastuullisesti ja nauttia pelikokemuksesta vaarantamatta itseäsi tai raha-asioitasi. Älä pelaa koskaan rahaa, jota tarvitset ehdottomasti jossain muussa asiassa, kuten vuokranmaksussa. Oikeanlaisella pelaamisella pelaaminen pysyy paremmin kontrollissa ja pelaaminen on aidosti hauskaa eikä haittaa muuta elämää.

Anna mielipide tästä kohteesta!

Tämän artikkelin kommentointi on päättynyt.

Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Kissatalot.info © 2010–2024
Kissatalot.info-hakemisto ei voi taata tietojen oikeellisuutta. Jos huomaat kissatalon tietojen puuttuvan, tai olevan virheellisiä, lähetä toki palautetta.